Stal Kee's Sage
 

Home of MH Legacys Wynn

 

 

Hoofd Menu

Hengst

Merries

Veulens

Ruinen

Nikan therapiepaardje in Spe

Onze honden

Andere dieren

Foto's

Historie

 

Nikan

Nikan


Onze Amerikaanse minipaarden met een GROOTS karakter en GROOT hart, laten in de dagelijkse praktijk zien dat zij goed samen gaan met mensen die net even anders zijn.
Paarden oordelen niet!
Hieronder een voorstelrondje.

Ik ben Sandra van de Velde en heb samen met mijn man René vanaf 2007 ons uniek, rustgevende plekje met stallen vlak bij Duinen en strand in Rockanje.
Wij stellen het belang van onze dieren voorop en houden erg van ze en wij zijn trouw aan diegene waar we ooit mee gestart zijn. Wij hebben al vanaf het begin van onze start (2007) dezelfde samenstelling kudde met wat blijvers .Daarom ken ik als geen ander ieder paardje en hun karakter en hun mogelijkheden en is er een wederzijds respect en vertrouwen.

Ik heb vroeger veel met kinderen gewerkt en een cursus kinderpsychologie met hoog eindcijfer afgesloten ( 9,4) en samen met mijn man hebben we een samengesteld gezin van 5 kinderen, waar er 3 nog thuis wonen.
Het is altijd mijn droom geweest om met mijn liefde en kennis voor onze paardjes iets te gaan doen voor en met kinderen met een beperking. Er kan zoveel meer met een minipaard dan menig mens denkt. Omdat ik zelf al vanaf mijn puberleeftijd een spier- en gewricht ziekte heb en weet hoe het voelt ligt mijn hart in deze categorie. En iedere dag weten onze paardjes mij weer te motiveren om door te gaan en stapjes vooruit te maken, dus ik hoop op deze wijze een hoop te kunnen betekenen voor een hoop anderen met dezelfde handicap.

Toen Nikan geboren werd liet hij al zien dat hij net die extra voelsprietjes heeft en steeds met zijn verkoop kwam er iets tussen dus uiteindelijk hebben wij ook het licht gezien, It is ment to be!!!! knoop doorgehakt, Nikan uit de verkoop gehaald, hij hoort gewoon bij ons…..en ik heb hem van René cadeau gehad voor mijn verjaardag om mijn dromen te kunnen verwezenlijken.

Onze buurvrouw Wieke kreeg op jonge leeftijd een acute vorm van MS en daar is het idee mee begonnen, ik ging met Nikan op bezoek toen ze weer thuis aan het revalideren was in een rolstoel en Nikan pakte alles zo ontzettend goed op.

We willen daarom, om te beginnen, met Nikan (SKS Wynns Legacy Nikan) , Nikan betekent ‘mijn vriend’ naar evenementen en/of kinderen toe. We willen hem belangeloos inzetten om kinderen die minder mobiel of in een rolstoel zitten met een spierziekte kennis te laten maken met kleine paardjes met een groot hart.
Laten zien dat minipaardjes erg geschikt zijn om bijvoorbeeld parcours mee te lopen, maar ook om mee te kroelen, te poetsen, kunstjes te doen. Maar het voornaamste: vooral liefde te ontvangen en te geven. En een minipaard is goed toegankelijk voor een kind in een rolstoel.

Onze mascotte: Lisa Kortekaas de dochter van hele goede vrienden van ons Martin en Kitty. Lisa is een meisje van 15 met de spierziekte HMSN, die soms gebruik moet maken van een rolstoel en aangepaste schoenen heeft en al jaren bij ons over de vloer komt, wij hebben haar ziekte vanaf het begin kunnen volgen. Lisa is een voorbeeld voor jong en oud en ondanks haar puberleeftijd en het niet anders willen zijn dan een ander is zij dat ook niet, want door haar doorzettingsvermogen en gebruik te maken van schoenen en rolstoel als het nodig is wilt en zal zij zeker haar doel bereiken.
Nikan en Lisa hebben samen meegedaan in 2015 aan de NMPRS Zomershow en hebben daar laten zien, dat ook wanneer je niet 100% mobiel bent, je toch competitief bezig kunt zijn in een sport. Ze hebben het samen super gedaan, we zijn trots op deze kanjers!

Omdat wij geen geld willen vragen voor onze inzet om deze kinderen te helpen, want wie zijn wij om nee te zeggen als er geen financiële middelen zijn en een kind graag wilt komen knuffelen op onze locatie als die aangepast is of op locatie dat wij met Nikan en een vriendje naar kinderen en evenementen gaan.

En op de weg dat Nikan alles moet leren want hij is nog jong willen wij ook bij bejaarden mensen langs gaan en naar speciaal onderwijs dat hij leert maar ook  een zo breed mogelijk publiek die het kan gebruiken een verzetje heeft om te mogen kroelen met zo’n lief klein paardje die dan waarschijnlijk ook een vriendje bij zich heeft als gezelschap.

Het belang van Nikan staat bij ons altijd voorop want hij moet vooral paard kunnen blijven zijn! Maar uit ervaring van dit afgelopen jaar geniet hij met volle teugen van zijn uitstapjes en hij heeft al heel veel kinderen/mensen blij kunnen maken en ook heeft hij zich bewezen dat hij voor meerdere doelgroepen geschikt is, we zijn meerdere keren belangeloos op bezoek geweest met Nikan bij dementerende mensen en Nikan vindt het prachtig, maar ook ons geeft het veel voldoening.
Dus we gaan het toch breder aanpakken om zoveel mogelijk doelgroepen te kunnen helpen met de inzet van Nikan en zijn vriendjes. Om ook weer vriendjes te maken!

Daarom zoeken wij mensen met een hart voor dit goede doel en vragen wij of u op de één of andere manier iets voor ons kunt betekenen in de vorm van een donatie,
maar ook andere manieren van hulp van bedrijven, natura
Alle donaties, groot en klein, worden ingezet om Nikan en zijn vriendjes gezond te houden, voor transport van en naar evenementen en kinderen, trainingsmateriaal en vooral: het rolstoeltoegankelijk maken van onze stal. Zodat we in de toekomst één op één aan de slag kunnen met kinderen met een beperking: om ze zo een onvergetelijke dag te bezorgen.

Nikan had al een spaarpot waar in gedoneerd is door een lieve familie en vriendenclub.

Inmiddels zijn wij een stichting geworden dankzij een super sponsor.
Zelf willen wij ook nog een soort tuinverkoop/fancy fair op onze stallen doen waar de opbrengst in dit potje gaat. En het idee van een veiling of loterij waar misschien ook bedrijven iets aan kunnen doneren, bijvoorbeeld tegoedbon eten als U een restaurant heeft, alle opbrengsten gaan naar Nikan and Friends hun spaarpot om zoveel kinderen en doelgroepen belangeloos te kunnen blijven helpen in de toekomst. En als wij in de toekomst onze stallocatie rolstoelvriendelijk en deugdelijk kunnen maken, met hopelijk medewerking van de gemeente en sponsoren kunnen wij nog meer van onze paarden inzetten en dus nog meer betekenen voor een grote doelgroep die dit zo verdient!!

Wat kunt U van ons verwachten?
100% eerlijkheid, een goede mond tot mondreclame, genoemd op onze site en/of op Nikan zijn Facebookpagina (indien gewenst) https://www.facebook.com/SKS.Nikan/?ref=aymt_homepage_panel maar het allerbelangrijkste een lach van een kind/medemens!!!!
Het is een inderdaad een hele vernieuwende aanpak, maar wij weten ook dat er veel mensen zijn met ook een groot hart.
U helpt toch ook???? 
Als U een bijdrage wilt doen is het rekeningnummer giro:
NL73 INGB 0007 2527 54 Stichting Nikan and Friends
Of een andere bijdrage op welke manier dan ook is zeer welkom.

mail sandra@stalkeessage.nl of 06-40713116

  

“Alles wat groot is, is klein begonnen”

De link naar het artikel in de Brielse Courant:
http://brielschecourant.nl/nieuws/minipaard-nikan-gaat-aan-de-slag-als-therapiepaard-1.4936521#.VVyfUkS_xGI.email


en Nikan zijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/SKS.Nikan?ref=aymt_homepage_panel

 

   

 

 copyright RtM 2007 - 2014 | Webdesign: Rene 't Mannetje